Therapieën

Fysiotherapie
Lopen, staan, reiken, bukken. Het zijn vaak vanzelf­sprekende bewegingen, totdat u ergens last van krijgt.

Lees meer

Manuele therapie
Waar de fysiotherapeut deskundig is op het gebied van bewegen, heeft de manueel therapeut zich verder gespecialiseerd in klachten rondom het functioneren van gewrichten.

Lees meer

Kinderfysiotherapie
Denkt u dat de coördinatie tussen armen en benen van uw kind niet goed is? Ziet u, of iemand uit uw omgeving, dat uw kind moeite heeft met schrijven? Signaleert u dat uw baby een voorkeurshouding ontwikkelt?

Lees meer

Oedeemtherapie
De therapie bestaat uit manuele lymfdrainage, wat een soort massage is, die het vochtafvoerende systeem bevordert. Door het hele lichaam zitten lymfevaten en wanneer er een paar kapot of verwijderd zijn, zorgt de therapie ervoor dat het vocht omgeleid wordt.

Lees meer

Steunkousen

Onze oedeemfysiotherapeuten zijn vanaf heden bevoegd tot het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen. Daarmee is onze fysiotherapiepraktijk een van de weinige praktijken in de regio waar u daarvoor terecht kunt.

Lees meer

Dry needling
Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden.

Lees meer

Medical taping

Als de spieren niet goed werken, kan dat resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Lees meer

Etalagebenen
Pijn bij lopen is de belangrijkste klacht bij een vernauwing van de beenslagaders (claudicatio intermittens). Na een eindje lopen krijgt u last van een krampachtige pijn in een been. Verder lopen lijkt niet meer mogelijk.

Lees meer

Podotherapie
Als u pijn heeft aan of in uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug kan een podotherapeut uitkomst bieden. Podotherapeuten zijn erkende specialisten op het gebied van de voet en kunnen dergelijke klachten behandelen.

Lees meer

Ergotherapie

Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een ongeluk.

Lees meer

Logopedie

Logopedie biedt advies, onderzoek en behandeling bij problemen op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor, eten- en drinken, mondgedrag, adem, vloeiendheid, lezen en spellen.

Lees meer

Psychologie

Bij Psychologen Praktijk Uniek kunnen volwassenen vanaf 18 jaar terecht voor een breed scala aan psychische klachten binnen zowel de basis- als specialistische GGZ.

Lees meer

Kindercoaching

Kan jij of je kind wat hulp gebruiken met omgaan met de drukte en stress van nu? Zoek je een mogelijk om te ontmoeten en te ont-moeten? Of heb je een kind die zichzelf in de weg zit en ben je opzoek naar een kindercoach?

Lees meer

Diëtetiek

Dagelijks maken we 200 voedselkeuzes per dag. Wat je eet en drinkt heeft op verschillende manieren invloed op jouw lichaam. Maar hoe dit invloed heeft, kan per persoon verschillend zijn. De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en de samenhang met ons lichaam.

Lees meer

Mondzorg Maud

Een gezond, schoon en stralend gebit en gezond tandvlees. Wie wil dat niet? Een gezonde mond is immers de basis voor een gezond lichaam!

Lees meer

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Lopen, staan, reiken, bukken. Het zijn vaak vanzelfsprekende bewegingen, totdat u ergens last van krijgt. Heeft u bijvoorbeeld tijdens het sporten uw knie verdraaid, wandelt u niet meer vanwege een pijnlijke voet of heeft u last van een stijve nek?

Wanneer u in het dagelijks leven problemen of beperkingen met bewegen ervaart of als u dergelijke klachten wilt voorkomen, dan kunt u contact opnemen met één van onze fysiotherapeuten. Want wij zijn deskundig op het gebied van bewegen.

Fysiotherapie bij fysiotherapie Göttgens Kienhuis Pfennings in Sittard bestaat uit een combinatiebehandeling van meerdere behandelmethodes.

Onze behandeling is gebaseerd op recente wetenschappelijke literatuur, richtlijnen, onze ervaring en uw voorkeur. Een fysiotherapie behandeling bij ons kan bestaan uit: oefentherapie, mobilisaties/manipulaties, medical taping, dry needling, advies, huiswerkoefeningen, manuele lymfedrainage houdingstherapie, etc.

Voor alle klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen kunt u rechtstreeks bij ons terecht, zonder verwijzing van uw huisarts. Mocht u twijfelen over de vergoeding door uw zorgverzekeraar, dan kunnen wij dit voor u nakijken.
Bij uw eerste afspraak wil de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld vormen van uw klachten. Daarom beginnen we met een intake waarbij uw verhaal centraal staat. Hierna gaat de therapeut u verder onderzoeken en wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld.

Bent u niet in staat om tot onze fysiotherapiepraktijk te komen? Dan komen wij naar u toe! Fysiotherapie in Sittard bij u thuis is vanuit onze praktijk ook mogelijk. U kunt denken aan therapie voor- of na een operatie of als er sprake is van invaliditeit. Voor fysiotherapie aan huis is een verwijzing nodig. Deze wordt opgesteld door huisarts of specialist.

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Contracten met alle zorgverzekeraars

Verzekeraars

Manuele therapie

Manuele therapie

Waar de fysiotherapeut deskundig is op het gebied van bewegen, heeft de manueel therapeut zich verder gespecialiseerd in klachten rondom het functioneren van gewrichten. Ervaart u bijvoorbeeld nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen, kunt u lastig bewegen of heeft u pijn in uw onderrug die u voelt tot in uw benen? Dan kunt u terecht bij één van onze manueel therapeuten. Zij zijn specialisten in onderzoek en behandeling van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

Deze gewrichtsproblemen kunnen een belemmering vormen voor uw algeheel herstel en zijn vaak de reden waarom u klachten blijft houden. Onze manueel therapeuten kunnen die gewrichtsproblemen opheffen, door uw lichaam met behulp van speciale technieken te bewegen of te manipuleren. Op deze manier kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot, waardoor de pijn afneemt en de weg voor herstel wordt vrijgemaakt. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: uw gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. Enkele voorbeelden van klachten die onze manueel therapeuten vaak behandelen zijn; -hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom; -nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen; -lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen; -hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn; -duizeligheid bij het bewegen van de nek; -heupklachten, knieklachten, arm- en beenklachten.

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Contracten met alle zorgverzekeraars

Verzekeraars

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

Denkt u dat de coördinatie tussen armen en benen van uw kind niet goed is? Ziet u, of iemand uit uw omgeving, dat uw kind moeite heeft met schrijven? Signaleert u dat uw baby een voorkeurshouding ontwikkelt?.

Fysiotherapie Gottgens Kienhuis PfenningsBij sommige kinderen duurt de ontwikkeling langer of wijkt deze af van wat gebruikelijk is. Dit kan komen door een aandoening aan organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Hierdoor kunnen sommige kinderen meer oefening nodig hebben om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen of zij moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk te leven.

Afhankelijk van de leeftijd van uw kind en de aard van de klachten, onderzoeken we uw kind bij u thuis in Sittard (en omgeving) of in onze praktijk in het centrum van Sittard. We komen bijvoorbeeld bij u thuis als het gaat om een voorkeurshouding van uw baby die kan leiden tot afplatting van de schedel. Tijdens het onderzoek kunnen we de vorm van de schedel meten (plagiocephalometrie) en bepalen we of en welke behandeling nodig is. Meten is ook mogelijk als u twijfelt over de motorische ontwikkeling van uw kind. Met behulp van testen, zoals de Movement ABC-II, kunnen we deze ontwikkeling inzichtelijk maken.

Daarnaast is onze kinderfysiotherapeute gespecialiseerd in het verbeteren en ontwikkelen van bewegingsvaardigheden van kinderen. En werken we aan het oplossen van de pijnklachten of beperkingen. Dit gebeurt samen met u als ouders en op een manier die aansluit bij de bewegingswereld en verwachtingen van uw kind.

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tot 18 jaar.Fysiotherapie Gottgens Kienhuis Pfennings

Voorbeelden van indicaties bij baby’s en peuters zijn; - Problemen in het motorisch functioneren/ ontwikkelingsachterstand; - Voorkeurshouding/ afgeplatte schedel/ asymmetrische zuigeling – Billenschuiver; -Cerebrale parese; -Plexus brachialis laesie; -Huilbaby; -te vroeg geboren kind; -pre- of dysmatuur.

Voorbeelden van indicaties bij jonge kinderen; -Motorische ontwikkelingsachterstand; -Afwijkend looppatroon; -Mentale retardatie; -Orthopedische klachten/ problemen; -Ademhalingsproblemen; -Jeugdreuma; -Aangeboren afwijkingen; -Houdingsafwijkingen

Voorbeelden van indicaties bij het oudere kind; -Motorische ontwikkelingsachterstand in grove en/ of fijne motoriek; -DCD; -Autisme verwante stoornissen; -Schrijfproblemen; -Orthopedische aandoeningen; -Houdingsproblemen/ scoliose; -Pijnklachten; -Sportletsels; -Spanningsklachten; -Mentale retardatie; -Ontwikkelingsproblemen en aandachtproblemen (ADHD, ADD); -Jeugdreuma; -Cerbrale parese

Met deze en andere vragen over beperkingen, bewegingsvaardigheden of pijnklachten, kunt u terecht bij onze kinderfysiotherapeute.

KNGF - Kinderfysiotherapie

 

 

 

 

Meer informatie over kinderfysiotherapie kunt op deze website terugvinden: www.dekinderfysiotherapeut.com

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Contracten met alle zorgverzekeraars

Verzekeraars

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Als u vocht in uw benen, armen of romp vasthoudt (lymfoedeem) of overmatige vetophoping (lipoedeem) heeft, dan kunt u bij één van onze oedeemfysiotherapeuten terecht.

De definitie van oedeem is: een abnormale ophoping van weefselvocht. Oedeem, oftewel lymfevocht, is een zwelling door toename van vocht. Meestal uit zich dit in de ledematen, maar het kan ook over het hele lichaam. Het lymfesysteem loopt parallel aan de bloedsomloop, maar bevind zich in tegenstelling tot de bloedsomloop direct onder de huid. Door een storing in dit stelsel ontstaat oedeem.

De meeste mensen hebben wel eens een zwelling, bijvoorbeeld na het stoten van de knie. Er komt dan meestal een blauwe plek, wat een kapot bloedvat aanduidt. Daarbij komen er allerlei stoffen vrij waardoor er een zwelling ontstaat op basis van vocht. Ook dit is een vorm van oedeem. Daar de omstandigheden van vochtafvoer hierbij meestal goed zijn, verdwijnt dit na een paar dagen. Maar wanneer er een groter trauma plaats heeft gevonden, zoals een operatie, dan zijn er lymfeknopen of -vaten beschadigd en moet het vocht een andere weg zien te zoeken. Die weg wordt gestimuleerd door de therapie.

 • Als u het lymf- of lipoedeem niet aanpakt, ontstaan vaak zwellingen of wonden. Hierdoor kunt u pijn of minder bewegingsvrijheid ervaren. Enkele voorbeelden van indicaties voor oedeemtherapie kunnen zijn;
 • Secundair lymfoedeem (nadat lymfklieren verwijderd zijn door een operatie of beschadigd zijn door bestraling/chemokuur)
 • Primair lymfoedeem (aanlegstoornis)
 • Lymfo-veneus oedeem (als gevolg van trombose, operatie of slecht functionerende bloedvaten)
 • Traumatisch oedeem (na een ongeval)
 • Lipoedeem
 • Oedeem na oncologische ingrepen

Met manuele lymfdrainage, een speciale massage, stimuleren we de afvoer van vocht. Door het hele lichaam zitten lymfevaten en wanneer er een paar kapot of verwijderd zijn, zorgt de therapie ervoor dat het vocht omgeleid wordt. Soms zijn aanvullende behandelingen nodig zoals oefentherapie of compressietherapie. Dit laatste betekent dat we met behulp van zwachtelen, het dragen van een therapeutische elastische kous of het dragen van een niet- elastisch verband, tegendruk uitoefenen in het oedeemgebied.

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Contracten met alle zorgverzekeraars

Verzekeraars

Steunkousen

Steunkousen

Oedeemfysiotherapeuten Els Kienhuis en Niña Pfennings  zijn vanaf heden bevoegd tot het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen (steunkousen).

Daarmee is onze fysiotherapiepraktijk aan de Walramstraat in Sittard een van de weinige praktijken in de regio waar u daarvoor terecht kunt.

Dikke benen of armen
Lijdt u aan opgezette, dikke en/of vermoeide benen of armen? Dit kan een gevolg zijn van spataderen, trombose, zwangerschap en hart- en vaatproblemen. Ook een operatie, tumor, bestraling, infectie of ongeval kunnen in veel gevallen leiden tot veneus of lymfatisch oedeem (vochtophoping).

Eén adres, drie behandelingen
Deze klachten kunnen vragen om een aantal behandelingen, te weten oedeemfysiotherapie, compressietherapie (zwachtelen) en therapeutisch elastische kousen (ook wel compressiekousen of steunkousen genoemd). De oedeemfysiotherapie en compressie zorgen voor een vermindering van het oedeem. De therapeutisch elastische kousen zorgen er aansluitend voor dat toename van het oedeem zoveel mogelijk beperkt wordt.

Bij ons kunt u voor alle behandelingen terecht. Dat heeft een aantal voordelen. Zo heeft u één aanspreekpunt en kunnen de verschillende onderdelen goed op elkaar worden afgestemd. Zo krijgt u de meest optimale therapie. Voor u als patiënt wel zo handig; alle zorg, behandeling en nazorg onder één dak.

Vooroordelen over steunkousen
SteunkousenAls u het woord steunkousen hoort denkt u waarschijnlijk direct aan dikke lelijke strakke kousen die u echt niet wilt dragen. Dat is iets voor 'oude mensen'. "Deze vooroordelen horen wij regelmatig voorbij komen," zeggen Els en Niña. "Gelukkig is ook op dit gebied de technologie vooruitstrevend. In veel gevallen kunnen steunkousen in een dunnere en soepelere kwaliteit geleverd worden dan mensen verwachten." Bovendien zijn steunkousen tegenwoordig in steeds meer kleuren en motieven leverbaar, zodat iets wat men uiteraard liever niet zou dragen toch draaglijk wordt.

 

 

Vergoeding
In de meeste gevallen worden de kousen vergoed vanuit uw zorgverzekering. Els en Niña gaan dat graag voor u na.

Interesse?
Heeft u steunkousen nodig of twijfelt u hierover? Wilt u meer informatie over de vergoeding?

Neem voor deze en andere vragen gerust contact op met ons op.

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Contracten met alle zorgverzekeraars

Verzekeraars

Podotherapie

Podotherapie

De podotherapeut, dé specialist in de voetengezondheidszorg
Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Ze dragen ons elke dag naar de plek die we willen. Een probleem in uw voeten kan uitmonden in andere lichamelijke klachten.

Als u pijn heeft aan of in uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug kan een podotherapeut uitkomst bieden. Podotherapeuten zijn erkende specialisten op het gebied van de voet en kunnen dergelijke klachten behandelen.

De podotherapeut
De podotherapeut behandelt personen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. De bevoegdheid tot het voeren van de titel podotherapeut is voorbehouden aan degenen die een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)geaccrediteerde HBO-opleiding (met bachelor degree) voor podotherapeuten hebben afgerond, zoals geregeld in art.34 van de wet BIG

Kwaliteitswaarborging
Podotherapeuten zijn erkende paramedici en voldoen aan een groot aantal kwaliteitseisen. Ze worden regelmatig op hun functioneren en kennis getoetst. Daarnaast staan bijna alle podotherapeuten ingeschreven in het  Kwaliteitsregister Paramedici en zijn vrijwel alle podotherapeuten lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP).

Wist u dat…
… de voet bestaat uit maar liefst 26 afzonderlijke botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen?

Behandeling

Logo van bakel podotherapie
Uw behandeling vindt plaats in onze praktijk en wordt verzorgd door Brigitte van Bakel. Kijk voor meer informatie op de website www.vanbakelpodotherapie.nl of voor meer algemene informatie over podotherapie op www.nvvp.nl

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Contracten met alle zorgverzekeraars

Verzekeraars

Ergotherapie

Ergotherapie

Ergotherapie is paramedische zorg, net als oefentherapie of logopedie. Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met revalidatie na een ongeluk. Het werkterrein van de ergotherapeut is groot. Zo helpen ergotherapeuten kinderen die door een probleem in de oog/hand coördinatie moeite hebben met schrijven. Maar ook mensen met beginnende dementie worden door ergotherapeuten getraind om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven leven.

De ergotherapeut start met het bespreken van de problemen van de cliënt. Ergotherapie is zorg op maat; zorg die afgestemd wordt op de wensen van de cliënt. De ergotherapeut gaat dus na wat de cliënt belangrijk vindt. Daarna wordt een observatie gedaan van de dagelijkse activiteiten om zo na te kunnen gaan wat de beperkingen en mogelijkheden zijn.

De ergotherapeut:

 • Adviseert en begeleidt bij barrières in dagelijkse activiteiten
 • Denkt mee over de keuze en verdeling van activiteiten in de dag
 • Geeft voorlichting aan mantelzorgers en naaste betrokkenen

De verschillende aandachtsgebieden/werkvelden van de ergotherapeut zijn:

 • Revalidatie
 • Kind & jeugd
 • GGZ
 • Ouderen (verpleeghuizen)
 • WMO gemeenten
 • Verstandelijk gehandicapten
 • Handtherapie

Bron: ergotherapie.nl

Logo ergotherapie Martens

Voor meer informatie over de collega ergotherapeuten bij ons in de praktijk kunt u kijken op www.ergotherapeut.org

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Contracten met alle zorgverzekeraars

Verzekeraars

Logopedie

Logopedie

Het woord 'logopedie' is samengesteld uit de Griekse woorden 'logos' en 'paidein'.

'Logos' staat voor het gesproken woord
'Paidein' staat voor opvoeden, leren.

Logopedie betekent dus 'opvoeden, leren om het gesproken woord goed te beheersen'.

TOON, praktijk voor logopedie biedt hulp aan kinderen, jeugdigen en volwassenen, die problemen hebben op het gebied van de communicatie, woonachtig in de regio Zuid-Limburg. TOON biedt advies, onderzoek en behandeling op maat bij problemen op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor, eten en drinken, mondgedrag, adem, vloeiendheid, lezen en spellen.

De kracht van TOON is, dat wij streven naar een optimale samenwerking met personen uit het werkveld. Alles is erop gericht om de cliënt zo optimaal mogelijk te laten participeren in het dagelijks leven.

De logopedie, waarbij de cliënt in zijn omgeving centraal staat, vindt plaats binnen de praktijk, school, MKD en/of aan huis.

Binnen de praktijk werken 6 logopedisten verspreid over verschillende locaties. Allen zijn lid van de beroepsvereniging NVLF en ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Tevens nemen wij deel aan meerdere kwaliteitskringen.

De logopedisten bij TOON zijn allround opgeleid, maar blijven zich specialiseren door middel van het volgen van cursussen. Bij TOON zijn we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vakgebied en daardoor in staat de diverse therapievormen te combineren en te integreren.

Binnen onze logopediepraktijk zijn er verschillende specialisaties gedaan op de volgende stoornisgebieden:

 • reguliere spraak-taalproblemen
 • logopedie bij psychische stoornissen en gedragsstoornissen ASS/ADHD
 • logopedie bij neurologische aandoeningen
 • logopedie bij Down syndroom
 • logopedie bij eet- en drinkproblemen bij baby’s en jonge kinderen
 • orale myofunctionele therapie (OMFT)
 • verbale ontwikkelingsdyspraxie

Voor meer informatie over de praktijk en collega logopedisten, kijk op de website www.logopedieTOON.nl of neem een flyer mee in de praktijk.

Logo logopedie Toon

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Contracten met alle zorgverzekeraars

Verzekeraars

Dry needling

Dry needling

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren effectief en snel kunnen worden ontspannen.

Wat is Dry Needling?
Dry Needling richt zich op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten. Dry Needling behoort tot het domein van de fysiotherapeut.

Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Indien noodzakelijk worden ook de huid en het botvlies met specifieke Dry Needling technieken behandeld om meer effect te bereiken. Meestal is de verbetering direct voelbaar.

Is Dry Needling hetzelfde als acupunctuur?
Bij klassieke acupunctuur worden vaak meerdere naalden in het lichaam geprikt, die daar enige tijd in blijven zitten. Bij Dry Needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend spieren worden behandeld.

Bij klassieke acupunctuur wordt gewerkt vanuit een energetisch concept. De punten op de meridianen worden geselecteerd op basis van o.a. tong- en polsdiagnostiek om de energiestroom te kunnen beïnvloeden. Bij Dry Needling richten we ons meestal op spierverhardingen en is de verklaring van het effect ervan niet gebaseerd op “energie” reguleren, maar op basis van fysiologie en biochemische processen.

Het is met name vanuit dit verklaringsmodel dat Dry Needling deel uitmaakt van het domein van de fysiotherapeut.

Wat is een spierverharding en wat voelt u daar van?
Een spierverharding is een hard aanvoelende plek ("knoop") in een spier, die naast een lokale drukpijn, ook vaak pijn op andere plaatsen in het lichaam veroorzaakt.

Klachten kunnen zich uiten door:

 • Pijn ter plekke in een spier met of zonder uitstraling
 • Bewegingsbeperkingen en/of stijfheid
 • Verminderde kracht bij aanspannen van de spier
 • Pijnklachten en pijnontwijkend gedrag
 • Soms reacties zoals zweten, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerigheid of koude handen

Hoe ontstaan deze spierverhardingen?

 • Door een verkeerde beweging na een trauma
 • Door langdurig verkeerde houding of overbelasting
 • Langdurige overbelasting met als veelvoorkomend probleem nek-armklachten (KANS )
 • Overbelasting bij sporters
 • Beschadiging van weefsel zoals bij een meniscusletsel of een hernia
 • Langdurige afwezigheid van beweging, bijv. door gipsverband
 • Psychologische factoren zoals stress, depressie, onrust en vermoeidheid
 • Voetafwijkingen of verschillen in beenlengte (bijv. ontstaan na een botbreuk)
 • Chronische infecties en allergieën
 • Slaaptekort

Waar richt de behandeling zich op?

De behandeling richt zich met name op die klachten waarbij spieren (vaak al langdurig) gespannen zijn en pijnklachten geven. Voorbeelden zijn hoofdpijn, lage rugklachten, tennis– of golferselleboog, e.d.

Door het gericht prikken met een naaldje worden de spierverhardingen losgemaakt. Doel is het opwekken van een zgn 'local twitch respons' waarna deze spier zich meer ontspant Bestaan de klachten langer, dan zijn er meestal meer spieren bij betrokken. Vaak breiden de klachten zich uit, ook langs de wervelkolom. We betrekken deze spieren ook in de behandeling. Vervolgens is het advies om deze spieren te stretchen en uiteindelijk de spieren weer voldoende belastbaar te maken middels oefen/trainingstherapie.

Wat doet een fysiotherapeut eerst?
De gespecialiseerde fysiotherapeut zal allereerst door een gesprek en onderzoek proberen uw klachten goed te analyseren. In het onderzoek worden die spieren onderzocht die deze pijn zouden kunnen veroorzaken of onderhouden  In die spieren wordt gezocht naar spierverhardingen, die vaak drukpijnlijk zijn en aanvoelen als een plaatselijke verdikking in een spierstreng. Maar ook andere gebieden in het lichaam kunnen deze klachten onderhouden en de fysiotherapeut besteed ook in zijn onderzoek daar aandacht aan. Zeer belangrijk is dat er o.a. naar de spierketens wordt gekeken en niet alleen naar 1 spier.

Wat voelt u tijdens de behandeling?
Het inbrengen van het naaldje voelt u niet of nauwelijks.

Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat gaat zo snel, dat u meestal even schrikt, soms kan dat wat pijnlijk aanvoelen. Als u daarbij uw bekende pijn voelt, dan is de kans zeer groot dat het een positief effect oplevert. De spier wordt soepeler, de beweeglijkheid vergroot en de pijn kan al direct minder zijn. Soms voelt u dat u het warm krijgt of zelfs een beetje gaat transpireren. Sporadisch komt het voor dat u zich een beetje naar voelt. Niet om u daar zorgen over te maken, dit verdwijnt ook snel weer. In de eerste behandeling zullen we ons beperken in het aanprikken van meerdere spieren om even uw reactie te testen.

Bron: informatie site Myopain, zie voor uitgebreide informatie: http://www.myopain.nl

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Contracten met alle zorgverzekeraars

Verzekeraars

Medical taping

Medical taping concept

Medical taping concept logoDe basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Toen het concept verder werd ontwikkeld, bleek al snel dat de behandelingstechnieken zo veelzijdig zijn dat er naast de behandeling van spieren ook vele andere toepassingsgebieden bestaan.
Nieuwe technieken en aanvullingen volgden elkaar in snel tempo op. Zo ontstonden er dus nieuwe behandelingsmethoden met kinesiotape, zoals “Medical Taping”, “Lymf Taping”, “Meridiaan Taping” en “Cross Taping”. Al deze methoden zijn vervolgens samengebracht in het Medical Taping Concept.

Inmiddels is het Medical Taping Concept wereldwijd bekend  en wordt door diverse soorten professionele behandelaars  binnen de gezondheidszorg  toegepast .

Medical taping - schouderDe achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje :

 • De CureTape® beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.
 • Het werkt volgens de principes van de kinesiologie.
 • Het ondersteunt het spierstelsel.

Immers is het veneuze systeem, het lymfesysteem en ook de lichaamstemperatuur, afhankelijk van een goed functionerend spierapparaat.

In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering.

Het principe is : Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Bron: www.fysiotape.nl

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Contracten met alle zorgverzekeraars

Verzekeraars

Etalagebenen

Gesuperviseerde looptraining / etalagebenen

Pijn bij lopen is de belangrijkste klacht bij een vernauwing van de beenslagaders (claudicatio intermittens). Na een eindje lopen krijgt u last van een krampachtige pijn in een been. Verder lopen lijkt niet meer mogelijk. Na een paar minuten rust gaat het over.

De pijn zit meestal in de kuit, maar kan ook voorkomen in de bovenbenen of de bilspieren. Dit is afhankelijk van de plaats van de vernauwing. Sommige mensen hebben alleen last na een flink eind lopen.

Heeft u ernstige vernauwingen, dan treden de problemen al na enkele tientallen meters op of zelfs al in rust. Pijn in rust treedt vooral op als de bloeddruk in uw been laag is. Dit komt 's nachts in bed voor.

In de ergste vorm krijgt u een wond die niet wil genezen.  Een deel van een teen of voet kan zelfs afsterven.

Met motivatie, wilskracht en doorzettingsvermogen komt u (meters) verder!
Looptraining heeft het beste resultaat als u onder begeleiding van onze gespecialiseerde fysiotherapeut aan de slag gaat. Om de pijnklachten te vermijden, gaan veel mensen op een inefficiënte manier lopen. Dit kost veel extra energie en zuurstof. Bovendien kan een verkeerd looppatroon blessures veroorzaken, waardoor langdurig niet kan worden gelopen. Looptraining onder begeleiding van onze fysiotherapeut verbetert de looptechniek. Een betere looptechniek zorgt voor een afname van het zuurstofverbruik en draagt daarmee weer bij aan het verminderen van de pijnklachten.

Werkwijze
De fysiotherapeut bespreekt uw klachten en met name uw (beperkte) bewegingsmogelijkheden. Ter ondersteuning wordt een aantal vragenlijsten afgenomen. Voor het vaststellen van uw maximale loopafstand en conditie doet u een test. Dit onderzoek wordt gedurende de trainingsperiode regelmatig herhaald om het effect van de looptraining te bepalen. Op basis van de resultaten van de looptest en uw klachtenpatroon stelt de therapeut samen met u een persoonlijk trainingsschema op. De eerste weken wordt u intensief begeleid, zo'n 2 tot 3 keer per week. Het trainingsschema bestaat niet alleen uit lopen, maar ook uit fietsen, spierversterkende oefeningen en indien nodig aanpassing van het looppatroon. Daarna wordt de begeleiding langzaam afgebouwd en gaat u zelfstandig trainen. Dit zelfstandig trainen gaat volgens een vooraf opgezet trainingsschema. Voor het behoud van het behaalde resultaat is het uitermate belangrijk om dit trainingsschema dagelijks te onderhouden en een gezonde leefstijl te ontwikkelen.

Eerst naar de arts
Voordat u bij ons terecht komt dient u ten alle tijden eerst bij de arts/specialist te zijn geweest.

Indien deze een verwijzing heeft uitgeschreven kunnen wij het behandeltraject met u starten. Met ingang van 01 januari 2017 wordt dit behandeltraject volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Onze therapeut is aangesloten bij Claudicationet, dit betekent dat met ingang van 1 januari 2017 dit behandeltraject volledig wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Bron: www.etalagebenen.nl

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Contracten met alle zorgverzekeraars

Verzekeraars

Psychologie

Psychologie

Steeds meer mensen krijgen in hun leven te maken met psychische klachten. Al die mensen hebben één gemeenschappelijke wens, namelijk weer in balans komen en beter in hun vel zitten.

Bij Psychologen Praktijk Uniek werken twee gedreven therapeuten die hier graag bij ondersteunen. U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan psychische klachten binnen zowel de basis- als specialistische GGZ. Onze aanpak kenmerkt zich door openheid, efficiëntie en professionaliteit, maar voorop staat de interesse in de persoon die voor ons zit. Ieder mens is immers uniek met zijn eigen kwaliteiten én valkuilen. Therapie behoeft in die zin dan ook maatwerk en wordt aangepast aan uw specifieke problemen en hulpvraag.  

Binnen onze praktijk bieden wij hulp aan mensen met verschillende soorten klachten zoals:

 • Burn-out, overspannenheid.
 • Depressieve klachten: somber voelen, nergens meer zin in hebben, minder genieten, je moeilijk tot dingen kunnen zetten, piekeren, slecht slapen, concentratieproblemen.
 • Angstklachten: paniek, sociale angst, faalangst, angst na een traumatische ervaring oftewel een posttraumatische stressstoornis, dwanggedachten en dwanghandelingen, angstig piekeren, angst voor het hebben of krijgen van een ziekte.
 • Eetproblemen: te weinig eten of juist te veel eten.
 • Lichamelijke (spannings)klachten: vermoeidheid, hoofdpijn e.d., waarvoor geen duidelijke medische oorzaak is gevonden, leren omgaan met pijn of lichamelijke beperkingen.
 • Identiteits- of persoonlijkheidsproblemen: niet goed weten welke richting aan jezelf en/of je leven te geven, negatief zelfbeeld, herhaaldelijk en/of op dezelfde manier vastlopen in je leven, problemen in de omgang met anderen. 

Voor verdere informatie over de praktijk, werkwijze, vergoedingen en aanmelding: www.psychologenpraktijk-uniek.nl

Logo Psychologen Praktijk Uniek

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Kindercoaching

Kindercoaching

Ik heb het tot mijn missie gemaakt om ouder en kind te helpen in deze snelle maatschappij. Dit wil ik doen door hen bewust te maken van de verbinding tussen hun beide, die er eigenlijk altijd is maar soms wordt overschreeuwd door het snelle leven van nu. Dit heeft mij geïnspireerd om mijn eigen bedrijf Zentastisch te starten.

De maatschappij (bijvoorbeeld het prestatie gericht zijn, je voldoet als je doet, altijd het leuke vriendje moeten zijn en het altijd bereikbaar zijn naast nog alle andere (sociale) verplichtingen), vraagt van kinderen dat ze veel meer moeten kennen, kunnen en doen en dit allemaal tegelijk. Hierdoor krijgen ze veel meer indrukken op een dag. Dit kan druk en stress met zich meebrengen, en hoe gaat een kind hiermee om? Hier wil ik graag kindjes bij helpen, zodat ze daar de rest van hun leven profijt van kunnen hebben.

Mijn specialisaties

Kindercoaching

Wat is oplossingsgerichte kindercoaching?

Coaching is een breed begrip en wordt ook op veel verschillende manieren gebruikt. Bij oplossingsgerichte coaching wordt er veel aandacht besteed aan de oplossing. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van kwaliteiten en vaardigheden die het kind al in zich heeft. Want alles dat aandacht krijgt groeit! Het doel is dan om het natuurlijke ontwikkelingsproces te stimuleren maar ook om het zelfvertrouwen van het kind te vergroten. Wanneer het natuurlijke ontwikkelingsproces weer is gestimuleerd, kan het kind weer zelf verder ontplooien. Want ik geloof erin dat alles stroomt. Er is altijd een verandering en een kleine verandering leidt tot een groot resultaat. Wat ik persoonlijk ook heel belangrijk vind om mee te geven is zelfacceptatie. Dat het kind zichzelf accepteert ongeacht of hij/zij het goed doet. Dit is een van de onderdelen van zelfvertrouwen.

Waarbij kan kindercoaching helpen?

ZentastischNormaal verloopt de ontwikkeling van een kind vanzelf, maar soms kan er iets thuis of op school gebeuren waardoor deze ontwikkeling wordt verstoord. Er vindt dan een gedragsverandering plaats. Het kan zijn dat het kind daardoor meer afwezig is, minder met andere kinderen speelt, sneller huilt of juist sneller boos wordt of niet meer naar school wilt. Als ouder merk je de verandering op terwijl je kind nergens over praat. Dit kan mogelijk komen omdat een kind loyaal is naar zijn ouders en deze niet wilt “belasten” met zijn of haar problemen. Naast dat er iets kan gebeuren in hun leven, kunnen kinderen ook last hebben van zichzelf. Omdat kinderen nog volop in het hun ontwikkeling zitten, maken zij veel meer denkfouten dan volwassenen. Dit is heel normaal en tegelijkertijd is het ook een voordeel. Omdat kinderen nog geen vaste denkstrategie hebben, kunnen ze deze makkelijker aanpassen. Daarom is kindercoaching een mooie manier om te helpen bij denkfouten. Deze denkfouten worden ook wel pretbedervers genoemd. Bij pretbedevers moet er worden gedacht aan:

 • Kinderen die zichzelf een etiket opplakken, rommelgedachtes hebben, zoals zeggen dat ze stom zijn of niets kunnen.
 • Perfectionisme en faalangst zijn ook twee grote pretbedervers. Dit kan zich bij een kind op meerdere manieren uiten; Angst voor het maken van fouten, ontzettend nerveus zijn voor een prestatie, niet tevreden kunnen zijn met een prestatie of zelfs fysieke ongemakken als buikpijn, misselijkheid of hoofdpijn.
 • Wanneer kinderen een groter probleem maken van iets dan het daadwerkelijk is, kan het kind het belang overdrijven van een negatieve gebeurtenis wat ook een pretbederver is.
 • Hij/zij heeft alleen nog maar oog heeft voor de vervelende zaken van de dag en de leuke dingen worden dan vergeten wat ook een pretbederver is!

Mind-Walk®

Als ouder moet je tegenwoordig veel kunnen combineren; aandacht voor je kinderen, clubjes van de kinderen, vriendjes van de kinderen, werk, liefst ook nog een beetje aandacht voor vrienden en familie, en als het nog even kan ook het huishouden/klusjes met de oneindige to-do-lijstjes. Herkenbaar? Het constant “aan” staan en “moeten” kan best wat stress met zich meebrengen, en een gestreste ouder kan een negatief effect hebben op de relaties binnen het gezin. Net als een gestrest kind een negatief effect heeft op de gemoedsrust van de ouder. Het is één geheel. En kan je als ouder hiermee omgaan? Mind-Walk is ontmoeten en ont-moeten.

Het is Mindfull wandelen; wandelen in combinatie met invloeden uit de yoga, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Het is een veilige en effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren, die zowel geschikt is voor beginnende als gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus.

Bij Mind-Walk ga je in een groep van maximaal 10 volwassene de natuur in. Tijdens de Mind-wandeling van ongeveer 3 km (tot max. 5 km) per keer, leer je verschillende ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen. Mind-Walk kan daarom helpen om je hoofd leeg te wandelen en minder stress te ervaren, waardoor je stemming verbetert en je een goed gevoel krijgt. Wanneer je merkt dat je moeite hebt met ontspannen, omdat je de tijd niet neemt of gewoonweg niet weet hoe je moet ontspannen, kan Mind-Walk hierbij helpen. Mind-Walk kan ook helpen om je energieker, fitter en meer in balans te voelen.

Zenfulkids

Zenfulkids is een 8 weekse op mindfulness gebaseerde cursus voor kinderen waar ontspanning, bewustwording, acceptatie en focus op een luchtige en spelenderwijze wordt gebracht naar de kinderen (5-7 en van 8-12 jaar). Elke week wordt een kind meegenomen op avontuur om de wondere wereld van zijn/haar eigen bewustzijn en zelfliefde te leren kennen. Ze leren onder andere om te gaan met de prikkels en drukte van de moderne cultuur (alle dagelijkse informatie, het prestatie gericht zijn, je voldoet als je doet, het altijd leuke vriendje moeten zijn en altijd bereikbaar zijn met nog alle andere (sociale) verplichtingen) dit kan stress opleveren. Een beetje stress is gezond en houdt ons alert, maar een heleboel stress of een lange tijd een wat verhoogd stressniveau kan wel invloed hebben op lichaam en geest. Bij kinderen kan dat resulteren in hyper, somber, opstandig, boos of angstig gedrag. Door kinderen hierin te begeleiden, kunnen ze makkelijker hun focus houden, hun hoofd vol piekergedachten tot rust brengen en ontspannen én op een andere manier met stemmingen en impulsen omgaan. Zo worden de kinderen weerbaarder en kunnen ze op een vriendelijke manier openstaan voor zichzelf én andere. Dit geeft hun rust (zen) en zelfvertrouwen. Wat een mooie basis voor de toekomst!

 

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Diëtetiek

Diëtetiek

Dagelijks maken we 200 voedselkeuzes per dag. Wat je eet en drinkt heeft op verschillende manieren invloed op jouw lichaam. Maar hoe dit invloed heeft, kan per persoon verschillend zijn. De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en de samenhang met ons lichaam.

Diëtistenpraktijk Lieke geeft dieetbegeleiding aan mensen met een hulpvraag, waarbij voeding van invloed is. In deze begeleiding staat de hulpvraag altijd centraal. Vaak wordt gedacht dat alleen mensen met overgewicht bij ons terecht kunnen. Dit is niet waar. Er zijn vele ziektes of aandoeningen waarbij voeding een belangrijke rol speelt. Hieronder staat een lijst van ziektebeelden/leefstijlen waarbij voeding een rol speelt:

 • Overgewicht (Obesitas), zowel bij volwassenen als kinderen
 • Diabetes Mellitus (suikerziekte) of zwangerschapsdiabetes
 • Ondergewicht, (ongewenst) gewichtsverlies
 • Te hoog cholesterolgehalte
 • Te hoge bloeddruk, hartfalen
 • Maag-/darmklachten, zoals gastro-oesofageale reflux, prikkelbare darmsyndroom, chronische diarree, obstipatie, ziekte van Crohn
 • Voedselovergevoeligheid, voedselallergie, lactose intolerantie
 • Jicht, reumatoïde artritis
 • COPD of Cystic Fibrosis
 • Decubitus
 • Voor of na bariatrische chirurgie
 • Advies bij een koolhydraatarm voedingspatroon
 • Advies over sportvoeding
 • Advies over voeding bij zwangerschap
 • Overige vragen over voeding

Hoe gaat dieetbegeleiding in zijn werk?

 • Beginnend met een intake, waarin het huidige voedingspatroon, leefstijl en hulpvraag worden achterhaald.
 • Adviesgesprek waarin op basis van het intakegesprek een plan is opgesteld.
 • Evaluatiemomenten, waarin wordt geëvalueerd hoe het gaat met de aanpassing van de leefstijl. Afhankelijk van het ziektebeeld en de persoon worden er doelstellingen gemaakt en wordt er stapje voor stapje gestreefd om het einddoel zo goed mogelijk te behalen.

Diëtistenpraktijk Lieke staat ook voor kwaliteit. Daarom vinden wij het belangrijk om up-to-date te blijven door het volgen van scholingen en het bijhouden van de nieuwste informatie binnen diëtetiek. Zo staan wij ook ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Meer informatie kun u vinden op de website www.dietistenpraktijklieke.nl of u kunt telefonisch contact opnemen op het nummer 06-12535827.

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10

Mondzorg

Mondzorg

‘Be Proud of your mouth’

Een gezond, schoon en stralend gebit en gezond tandvlees. Wie wil dat niet? Een gezonde mond is immers de basis voor een gezond lichaam.

Heeft u wel eens last van rood, gezwollen tandvlees, een slechte adem, aanslag op uw tanden, gevoelige tanden of draagt u een beugel? Dan is het verstandig om een bezoek te brengen aan de mondhygiënist, ik ben dé professional om deze problemen samen met u aan te pakken.

Ook diabetespatiënten, zwangere vrouwen en mensen met een (verhoogd) risico op hart- en vaatziekten, is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de mondhygiënist. Het is bewezen dat tandvleesproblemen bij deze personen vaker voorkomen.

 

Doel van de behandelingen

Mijn doel is om uw tanden, kiezen en tandvlees zo gezond mogelijk te houden. Dit doe ik door het reinigen van uw gebit en door u te adviseren over de juiste voeding en verzorging.

Tijdens de eerste afspraak (intake) bespreek ik, samen met u, uitgebreid uw zorgwens en controleer ik de conditie van het tandvlees en kaakbot. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en een begroting meegegeven zodat u bij uw verzekering na kunt gaan wat de vergoeding van de behandeling(en) zal zijn. Ik vind het heel belangrijk om u in mijn werk voldoende persoonlijke aandacht te geven, zodat u zich op uw gemakt voelt. Uiteraard ga ik professioneel en vakkundig te werk.

Wist je dat…….

 • Je bij de mondhygiënist terecht kunt zonder verwijzing van een tandarts?
 •  De mondhygiënist dé zorgprofessional in de preventieve mondzorg is?
 • De mondhygiënist helpt ontstoken tandvlees, gaatjes en nare ademluchtjes te voorkomen?
 • Je na een bezoek aan de mondhygiënist een schoon en fris mondgevoel ervaart?
 • De mondhygiënist een HBO-opgeleide professional is, die heeft geleerd professionele gebitsreinigingen uit te voeren, zelfstandig röntgenfoto’s te maken, verdoving te geven en beginnende gaatjes te behandelen?
 • Een gezonde mond een bijdrage levert aan een gezond lichaam?
 • Iedere mond anders is en een persoonlijk advies en behandeling van de mondhygiënist je helpt om oud te worden met je eigen gebit?
 • Het heel belangrijk is om het melkgebit goed te verzorgen om beschadiging aan het blijvende gebit te voorkomen?
 • Dat vooral voor diabetespatiënten, zwangere vrouwen en mensen met een (verhoogd) risico op hart- en vaatziekten het aan te raden is om een bezoek te brengen aan de mondhygiënist?
 • Het extra lastig is om je mond goed schoon te houden als je een beugel draagt en de mondhygiënist je daar goed bij kan helpen?
 • Een bezoek aan de mondhygiënist tot 18 jaar 100% vergoed wordt vanuit de basisverzekering?
 • En als u een aanvullende tandartsverzekering heeft de behandelingen ook worden vergoed afhankelijk van de zorgverzekeraar?

Kortom: De mondhygiënist is er voor iedereen, van 0 tot 100 jaar!

 

Afspraak maken

U kunt bij een mondhygiënist terecht zonder verwijzing van de tandarts!

Bent u aanvullend verzekerd? Dan worden de kosten in vele gevallen vergoed*.

Behandelingen voor jongeren tot 18 jaar worden sowieso 100% vergoed!

*Afhankelijk van de zorgverzekeraar

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem alvast een kijkje op de website: www.mondzorgmaud.nl

Wilt u meer weten?

Over uw 1e afspraak of heeft u een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen u graag

046 - 45 212 10