Team

Els Kienhuis

Els Kienhuis

Positieve energie uit je werk kunnen halen, heerlijk

Oplossingsgericht werken, dat is misschien wel het allermooiste aan mijn vak. Als fysiotherapeut, oedeemtherapeut en oncologietherapeut in opleiding, combineer ik het mooiste van twee werelden: mijn passie voor techniek en voor mensgericht werken. In wezen ben ik een echt bèta mens, wat betekent dat scheikunde en natuurkunde mij heel erg fascineren. Zeker als dit betekent dat ik met deze kennis mensen kan helpen, zodat ze minder of geen klachten meer hebben tijdens het werk, sporten of bijvoorbeeld huishouden. En daarmee dus een stukje kwaliteit van leven kan teruggeven. Dat is ontzettend mooi. Iets wat ons hele team van therapeuten zo ervaart. Dat tekent onze passie voor ons vak. En dat ons als kers op de taart, ook nog eens enorm veel positieve energie oplevert. Heerlijk.

Niña Pfennings

Niña Pfennings

Een opgestoken duim, dat maakt ons werk speciaal

Het lijkt zo’n standaard uitspraak, maar ik heb altijd al met mensen willen werken. Waarbij mijn grootste persoonlijke uitdaging is: hoe kan ik mensen helpen zodat ze zo snel mogelijk weer goed kunnen functioneren? Mijn antwoord hierop is door mezelf tot het uiterste te drijven. Zo volg ik geen cursus omdat het volgens de regels moet, maar omdat ik het wil. Naast fysiotherapie, heb ik me daarom gespecialiseerd in kinderfysiotherapie en oedeemtherapie. Ook begeleid ik oefen- en sportgroepen. Eigenlijk heb ik van mijn passie mijn professie gemaakt. Want passie betekent voor mij ergens helemaal vol van zijn en er helemaal voor willen gaan. Dat is precies wat ik nu doe. Samen met een geweldig team van kundige, gedreven en betrokken therapeuten. En als patiënten onze praktijk met een opgestoken duim verlaten, is dat de kroon op ons werk. Dat maakt het speciaal. In augustus zal ik met mijn gezin op droomreis vertrekken. We gaan voor een periode van ongeveer 10 maanden de wereld verkennen. Vindt u het leuk om te lezen waar wij zijn of wat onze ervaringen zijn? Kijk dan op onze site: jissenbibagoglobal.reislogger.nl

Ralf Willemsen

Ralf Willemsen

Behandelen en trainen, een mooie combinatie

Problemen met de wervelkolom nog beter begrijpen en oplossen. Dat was mijn grootste uitdaging na het afronden van mijn studie fysiotherapie. En die uitdaging heb ik opgepakt met als resultaat dat ik nu zowel als fysiotherapeut en als manueel therapeut werk. Als manueel therapeut focus ik me onder meer op nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen of pijn in de onderrug. Als fysiotherapeut houd ik me bezig met looptherapie voor mensen met etalagebenen of behandel ik mensen met chronische aandoeningen zoals de longziekte COPD. Dus ik beweeg me letterlijk en figuurlijk tussen de behandelkamer en de oefenzaal waar ik lekker aan de slag ben met een groep mensen. Een mooie combinatie.

Maren Lemmens

Maren Lemmens

Ontstressen binnen een stressvolle maatschappij

Dat ik mensen binnen onze stressvolle maatschappij net die ene zorg minder kan geven, dat maakt mijn vak mooi. Zo kunnen mijn oefentherapieën of behandeltechnieken bijdragen aan het herstel van klachten aan het bewegingsapparaat. Hetzelfde geldt voor dryneedling en professioneel medisch tapen. Welke therapie of behandeling ik als fysio- en manueel therapeut toepas, hangt uiteraard af van het klachtenbeeld. Maar dat is niet het enige, voor mij zijn de wensen en voorkeuren van de patiënt ook ontzettend belangrijk. Het is tenslotte hun lichaam dat vertelt wanneer er iets niet klopt. Dus het verhaal van de patiënt gecombineerd mijn kennis leidt tot een behandelplan. En als ik dan verlichting kan bieden, is mijn missie geslaagd.

Eva Bonekamp

Eva Bonekamp

Van schaamrood op de kaken naar een glimlach

De taboes rondom bekkenproblemen doorbreken, zodat moeite met ontlasten, pijn bij het vrijen of urineverlies bespreekbaar worden. En als het dan bespreekbaar is, kan ik mensen helpen. Helpen op zo’n manier dat het schaamrood op de kaken wordt vervangen door een brede glimlach. Dat laatste is voor mij de belangrijkste reden waarom ik met de specialisatie tot bekkenfysiotherapeut ben gestart. En als ik niet met mijn opleiding bezig ben, dan werk ik als fysiotherapeut in de praktijk. Op deze manieren geef ik invulling aan mijn fascinatie voor botten en spieren. Iets wat niet saai is of ooit saai zal worden, want iedereen heeft tenslotte een lichaam met een eigen verhaal.

Ed Zieminski

Ed Zieminski

Mijn specialisaties

Kinderfysiotherapeut

Brigitte van Bakel

Brigitte van Bakel

Mijn specialisaties

Podotherapeute

Kelly Martens

Kelly Martens

Mijn specialisaties

Ergotherapeute

Nadieh Andrieu

Nadieh Andrieu

Mijn specialisaties

Ergotherapeute

Milou Janssen

Milou Janssen

Mijn specialisaties

Ergotherapeute

Lotte Gijsen

Lotte Gijsen

In 2009 heb ik vol enthousiasme en overtuiging mijn eigen logopediepraktijk 'Logopedie Lotte Gijsen' opgericht. Ik startte met één praktijk in Kerkrade en al snel breidde ik uit naar een tweede locatie in Sittard, beiden in een (para)medisch centrum. Nu, zoveel jaren later zijn er meerdere locaties in Zuid-Limburg en is het team flink uitgebreid. Naast mijn werk als logopediste stuur ik dan ook dit enthousiaste TOON team aan. Ik zorg ervoor dat er organisatorisch één lijn zit in ons handelen en dat we samen plezier hebben in ons werk. Daarnaast werk ik als logopediste op een school voor Speciaal Onderwijs, de Parkschool te Limbricht. Tijdens de opleiding werd al snel duidelijk dat mijn passie ligt bij het werken met kinderen. Met name de complexere zorgvragen hebben mijn aandacht. De puzzelstukjes op zijn plek proberen te leggen vind ik telkens weer een uitdaging. Ook het werken in teamverband vind ik erg leuk. Hierbij is het belangrijk over de grenzen van je vakgebied heen te kijken. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, samenwerkingen aan te gaan met externe partijen en verschillende specialisaties binnen ons team, wordt een behandeling op maat gegarandeerd. Natuurlijk is de eigen motivatie van de cliënt heel belangrijk in het proces. Samen bereiken we resultaat! Ik probeer de hulpvraag van de cliënt centraal te zetten en ervoor te zorgen dat de cliënt, jong of oud, zo optimaal mogelijk kan participeren in het dagelijks leven. Of dit nou in de communicatie op school is, thuis, op het werk of met familie, iedere keer probeer ik weer creatief de doelen te behalen om er uiteindelijk voor te zorgen dat de cliënt de beste behandeling krijgt en met een lach naar buiten loopt. Dit hoop ik nog lang te mogen doen!

Mijn specialisaties

Logopediste

Josien Schneiders

Josien Schneiders

Sinds 2005 ben ik als GZ-psycholoog werkzaam in de Geestelijke Gezondheidszorg. Aanvankelijk binnen grotere instellingen en sinds kort samen met Marianka in onze eigen praktijk. Ik heb ervaring met het behandelen van verschillende soorten psychische problemen, zoals stemmingsklachten, diverse soorten angstklachten, eetstoornissen en identiteits- en persoonlijkheidsproblemen. Naast GZ-psycholoog ben ik EMDR therapeut en geregistreerd cognitief gedragstherapeut. In mijn behandelingen werk ik dan ook voornamelijk vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader. Ik ben lid van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT) en het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Tenslotte ben ik in 2005 gepromoveerd en nu, naast mijn werk als GZ-psycholoog, ook nog als docent verbonden aan de Universiteit Maastricht.

Marianka Nelissen

Marianka Nelissen

Ik heb veel ervaring in het behandelen van verschillende, maar ook complexe problematiek. Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest in verschillende zorgprogramma’s binnen de gespecialiseerde GGZ heb ik samen met Josien de stap gezet naar onze eigen psychologen praktijk. Ik ben opgeleid als integratief psychotherapeut, wat betekent dat ik werk vanuit verschillende stromingen en hieruit technieken gebruik welke ik van belang acht in de behandeling. Ik heb mij gespecialiseerd binnen de cliëntgerichte psychotherapie, de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. Ik ga hierbij klachtgericht te werk, maar heb ook oog voor het verhaal erachter zodat je inzicht krijgt in je leergeschiedenis en je bepaalde patronen leert herkennen en uiteindelijk kan veranderen, zodat je op de lange termijn terugval kunt voorkomen. Naast psychotherapeut ben ik GZ-psycholoog, sta ik ingeschreven bij het register Schematherapie als senior schematherapeut, ben ik EMDR therapeut en aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP).

Chantal Drummen

Chantal Drummen

Mijn naam is Chantal Drummen. Ik ben getrouwd en heb twee lieve, enthousiaste, grappige en soms een beetje ondeugende jongetjes. Ik heb een bachelor in Life Sciences en na mijn opleiding ben ik direct begonnen te werken op de afdeling Klinische genetica van Maastricht UMC+. Daar probeer ik de genetische oorzaak te achterhalen van bepaalde ziektes van de patiënten. Dit is zeker interessant werk. Maar na 10 jaar te hebben gekeken naar de werking van het lichaam wilde ik mezelf verrijken door te gaan kijken naar de geest. Ik wilde heel wat anders en uit mijn comfort zone stappen. Omdat ik mijn kinderen en hun ontwikkeling heel leuk vind, maar ook zie waar zij wel eens tegenaan lopen of waar ik als ouder tegenaan loop, ben ik een opleiding Kindercoaching op HBO niveau begonnen. Tijdens mijn opleiding en met mijn eigen ervaring is mij duidelijk geworden hoe de huidige snelle maatschappij invloed heeft op het kind, de ouder en h 500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at webmaster@fysiogkp.nl to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.