Nieuwsbrief december 2016

Logo Fysio GKP

Speciale nieuwsbrief voor u

Nieuws dat u raakt, dat gaan we regelmatig via deze nieuwsbrief delen. En dan nieuws over fysiotherapie in het algemeen of over onze praktijk. Zo heeft u misschien wel  gehoord over de behandelindex en de gevolgen voor u.

fysiotherapie-in-2017

Fysiotherapie nodig in 2017?

Meer of minder fysiotherapeutische behandelingen in 2017? Geen makkelijke keuze om vóór 31 januari te maken, dat begrijpen wij. Daarom helpen wij u graag.

GKP - Kerst

Openingstijden tijdens de feestdagen

Mocht u na het sjouwen van al die kerstcadeaus last hebben van uw schouder of wilt u gewoon lekker onder begeleiding sporten, dan kunt u zoals altijd bij ons terecht. Lees hier over onze openingstijden tijdens de feestdagen.

GKP - Website

Trots op onze vernieuwde website

U kunt informatie over ons vinden op Facebook, in een mooie folder en sinds deze week ook op onze vernieuwde website.

Logo logopedie Toon

Samenwerken voor betere en snellere resultaten

Twee weten meer dan één. Onder dat mom hebben wij verschillende disciplines en specialisatie binnen ons team én binnen onze praktijk. Sinds kort huisvesten we logopediepraktijk TOON.

Wist u dat

  • Dit onze allereerste nieuwsbrief is.
  • Dat onze nieuwe website ook veel nieuwe foto ’s bevat?
  • Dat het deze maand al 3 jaar geleden is dat Paul Göttgens van zijn welverdiende pensioen is gaan genieten?
  • We in december naast de verjaardagen van Sinterklaas en de kerstman, ook die van Kelly (8 december), Nadieh (17 december) en Els (23 december) vieren?
  • We u hele fijne kerstdagen en een goede gezondheid voor 2017 toewensen.

Nieuwsbrief

Logo Fysio GKPDe wereld van fysiotherapie ontwikkelt zich continu. Wij volgen de ontwikkelingen uiteraard op de voet en delen regelmatig de voor u belangrijke informatie via deze nieuwsbrief.  

Een actueel onderwerp is de behandelindex, een manier waarop zorgverzekeraars meer grip willen krijgen op uw zorgkosten. Als fysiotherapiepraktijk Göttgens Kienhuis Pfennings hebben wij de petitie ‘Stop de behandelindex’ getekend, waarmee we nee zeggen tegen deze index van verzekeraars die zo willen bepalen hoeveel behandelingen een fysiotherapeut mag geven. Wij willen dat u de zorg krijgt die u verdient.

Tips

Daarnaast delen we via deze nieuwsbrief ontwikkelingen binnen onze eigen praktijk. Zo zijn we onlangs een samenwerking aangegaan met logopediepraktijk TOON en volgen we cursussen waarvan u de vruchten plukt. Tips of oefeningen die klachten aan bijvoorbeeld uw rug of nek kunnen voorkomen komen ook regelmatig voorbij.

Fysiotherapie in 2017

Fysiotherapie-2017Niet de meest eenvoudige keuze om vóór 31 januari 2017 te maken; bepalen hoeveel fysiotherapeutische behandelingen u volgend jaar nodig heeft en misschien is wisselen van zorgverzekeraar gunstig. Keuzes die mogelijk gevolgen hebben voor de samenstelling en kosten van uw zorgverzekeringspakket.

Ook wij kunnen niet in de toekomst kijken, maar op basis van uw medische geschiedenis kunnen we wel meedenken en een inschatting maken voor het aantal behandelingen komend jaar.

Meer dan de helft van de mensen die kiezen voor een aanvullende verzekering, doen dit vanwege fysiotherapeutische behandelingen. Maar dan is de vraag voor hoeveel behandelingen u zich wilt verzekeren en voor welke aanvullende polis u dan het beste kunt kiezen. Er is tenslotte zó veel aanbod, maar waarop moet u letten bij het afsluiten van een geschikte (aanvullende) polis?

Vergelijking

Op www.defysiotherapeut.com is veel informatie te vinden over fysiotherapie en verzekeren. U leest daar waarom wij een aantal specifieke zorgpolissen van IZZ, DSW, InTwente en Stad Holland dit jaar aanbevelen. Maar het belangrijkste advies dat wij mensen willen geven is; bepaal eerst samen met ons het aantal te verwachte behandelingen. Is het bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor 9 of 18 behandelingen? In sommige gevallen is het financieel gunstiger om een aantal behandelingen zelf te betalen, dan te kiezen voor een hoger aantal behandelingen op jaarbasis. En uiteraard geldt dat ook andersom. Heeft u de keuze voor het aantal behandelingen gemaakt, doe dan de polisvergelijking op www.zorgverzekeringwijzer.nl.

Openingstijden december

Kerst

Met de feestdagen in het vooruitzicht, willen wij u informeren over onze openingstijden. Zo zijn we op maandag 26 december, Tweede Kerstdag, gesloten. Dit betekent dat de Perfect Pilates groep en de deelnemers aan de oefengroep hun les tijdens één van de andere lessen die week kunnen inhalen. De rest van de week zijn we namelijk geopend zoals u dat van ons bent gewend.

Dinsdag 27-12 09:00 - 20:00
Woensdag 28-12 08:00 - 20:00
Donderdag 29-12 09:00 - 21:00
Vrijdag 30-12 09:00 - 18:00

De eerste week van januari zijn wij weer gewoon vijf dagen geopend.

Nieuwe website

GKP - WebsiteOntzettend trots zijn we op onze vernieuwde website. Een website waarop u kunt kennismaken met onze therapeuten, wat drijft hen en wat maakt hun werk zo mooi? Ook kunt u meer informatie vinden over onze specialisaties: wat betekent bijvoorbeeld manuele therapie, kinderfysiotherapie en wat houdt oedeemtherapie in? Uiteraard vermelden we ook praktische informatie zoals onze adresgegevens, openingstijden en onze bereikbaarheid. Mist u informatie of heeft u feedback, dan horen wij dat graag.

Samenwerken voor betere en snellere resultaten

Logopedie ToonBinnen onze praktijk kiezen we bewust voor een multidisciplinaire samenwerking. Daarom kunt u bij onze fysiotherapiepraktijk al geruime tijd terecht voor ergotherapie en podotherapie. Sinds kort kan dat ook voor logopedie. Dit betekent dat we u een optimale behandeling op één locatie kunnen bieden. Op deze manier wordt u niet van links naar rechts gestuurd.

Als fysiotherapeuten zijn we gespecialiseerd in het aanpakken en voorkomen van problemen of beperkingen die u ervaart tijdens bewegen. Als we bijvoorbeeld naar kinderen kijken, dan zie we dat motorische problemen regelmatig samen gaan met problemen in de spraak- of taalontwikkeling.

Combineren

Door logopedische- en kinderfysiotherapeutische behandelingen te combineren, kunnen we waar nodig effectiever behandelen waardoor resultaat vaak beter en sneller zichtbaar is. Maar ook bij volwassenen kan de combinatie logopedie en fysiotherapie waardevol zijn. Bijvoorbeeld bij klachten met slikken, spreken of taal na een neurologische aandoening. Daarom werken we nu onder één dak samen met TOON logopedie.

Fysiotherapie Gottgens Kienhuis Pfennings
Fysiotherapie GKP - Behandelkamer

Wilt u meer weten?

Als u na het lezen van de nieuwsbrief nog vragen heeft, aarzel dan niet deze aan ons te stellen. Ook als u meer informatie wilt, kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

046 - 45 212 10

www.fysio-gkp.nl