Corona-update

Covid-19 en onze praktijk - Opschalen

Update 2 mei 2020

Eindelijk weer een stapje in de goede richting. Vanuit onze branchevereniging en het RIVM hebben we eindelijk groen licht gekregen om weer langzaam onze fysiotherapeutische behandelingen op te gaan schalen.

Na inmiddels bijna 6 weken gesloten te zijn geweest, beseffen we ons dat er veel veranderd kan zijn. De één is er achter gekomen dat oefeningen thuis en wat meer wandelen de klachten misschien wel stabiel houden of zelfs verholpen hebben. De ander zal door het wegvallen van (een deel van) de dagelijkse activiteiten en de therapie een verergering van de klachten ervaren hebben of zelfs flink hebben moeten inleveren op activiteiten of kwaliteit van leven.

Graag staan wij komende week weer voor u klaar, maar helaas zal dat nog niet gaan zoals u dat voorheen van ons gewend was. Indien wij denken u goed te kunnen helpen middels een videoconsult of via een telefonisch consult blijft dat in eerste instantie de voorkeur hebben.

Voor diegene waarvan wij (in overleg met u ) denken dat een behandeling in de  praktijk meerwaarde heeft, zullen we weer afspraken gaan plannen met een aantal restricties.

Wij kunnen niet in de praktijk behandelen indien:

  • U verkouden bent, een droge hoest heeft, extreem vermoeid bent of koorts heeft
  • Er iemand binnen uw huishouden bovenstaande klachten heeft
  • U de afgelopen 2 weken in aanraking bent geweest met iemand die Corona heeft (gehad) of waarvan u vermoed dat dit het geval is (geweest)

Voor deze patiënten geldt: indien noodzakelijk en na overleg met uw arts mogen we u behandelen. Dit vindt dan plaats bij u thuis met persoonlijke beschermingsmiddelen. Neemt u gerust contact met ons op om te overleggen.

Mocht u een (ernstige) vorm van corona hebben gehad, kunt u contact met ons opnemen als u als gevolg hiervan klachten heeft gekregen. In de meeste gevallen zullen wij u hiermee kunnen ondersteunen en u begeleiden in de opbouw van uw conditie, kracht en mobiliteit.  Zo niet, dan zullen wij, binnen ons netwerk van gespecialiseerde collega’s en andere disciplines, zorgen dat we de beste zorg voor u inzetten, zoals u dat altijd van ons gewend was.

Wanneer de afspraak gepland is vragen wij u:

  • Minstens 1,5m afstand te houden van andere personen
  • Pas op het tijdstip van uw afspraak de praktijk binnen te komen
  • Uw handen te desinfecteren bij binnenkomst (beschikbaar direct achter de deur)
  • Na de behandeling de praktijk direct te verlaten
  • Alleen naar de praktijk te komen. Mocht dit niet mogelijk zijn, vragen wij u eerst telefonisch contact op te nemen om te overleggen met uw therapeut
  • Geen gebruik te maken van de kapstok en het toilet alleen in geval van dringende nood te gebruiken
  • Uw eigen handdoek mee te nemen

Bij vragen of als u tips en/of adviezen nodig heeft of iets anders bespreekbaar wil maken, dan kunt u ons gewoon bellen op het bekende nummer.

Mochten er vanuit het RIVM of onze branchevereniging nieuwe maatregelen of adviezen komen dan brengen wij u hiervan op de hoogte.

Niña Pfennings en Els Kienhuis

Wilt u meer weten?

Als u na het lezen van de nieuwsbrief nog vragen heeft, aarzel dan niet deze aan ons te stellen. Ook als u meer informatie wilt, kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

046 - 45 212 10

www.fysio-gkp.nl