Lotte Gijsen

Lotte Gijsen

In 2009 heb ik vol enthousiasme en overtuiging mijn eigen logopediepraktijk ‘Logopedie Lotte Gijsen’ opgericht. Ik startte met één praktijk in Kerkrade en al snel breidde ik uit naar een tweede locatie in Sittard, beiden in een (para)medisch centrum. Nu, zoveel jaren later zijn er meerdere locaties in Zuid-Limburg en is het team flink uitgebreid. Naast mijn werk als logopediste stuur ik dan ook dit enthousiaste TOON team aan. Ik zorg ervoor dat er organisatorisch één lijn zit in ons handelen en dat we samen plezier hebben in ons werk. Daarnaast werk ik als logopediste op een school voor Speciaal Onderwijs, de Parkschool te Limbricht.

Tijdens de opleiding werd al snel duidelijk dat mijn passie ligt bij het werken met kinderen. Met name de complexere zorgvragen hebben mijn aandacht. De puzzelstukjes op zijn plek proberen te leggen vind ik telkens weer een uitdaging. Ook het werken in teamverband vind ik erg leuk. Hierbij is het belangrijk over de grenzen van je vakgebied heen te kijken. Door op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, samenwerkingen aan te gaan met externe partijen en verschillende specialisaties binnen ons team, wordt een behandeling op maat gegarandeerd. Natuurlijk is de eigen motivatie van de cliënt heel belangrijk in het proces. Samen bereiken we resultaat!

Ik probeer de hulpvraag van de cliënt centraal te zetten en ervoor te zorgen dat de cliënt, jong of oud, zo optimaal mogelijk kan participeren in het dagelijks leven. Of dit nou in de communicatie op school is, thuis, op het werk of met familie, iedere keer probeer ik weer creatief de doelen te behalen om er uiteindelijk voor te zorgen dat de cliënt de beste behandeling krijgt en met een lach naar buiten loopt. Dit hoop ik nog lang te mogen doen!